, ,

7 iemesli, kāpēc Tev vajadzētu nodarboties ar jogu

Aplūko 7 iemeslus, kāpēc tev vajadzētu nodarboties ar jogu un padarīt to par savu dzīves sastāvdaļu!

Joga atbrīvo no stresa

Mēs visi varam atrast labus veidus, kā atbrīvoties no stresa. Taču Terrens Monte, jogas skolotājs no “Pure Yoga”, apgalvo, ka “došanās uz zāli un boksa maisa dauzīšana, var padarīt tevi vēl agresīvāku un nogurušāku.” Savukārt, joga nodarbina daudzas no relaksācijas tehnikām, kuras ar regulāru trenēšanos var padarīt tevi kopumā mierīgāku un līdzsvarotāku. Sadie Nardini, “Rock Your Yoga” saimnieks, piebilst, ka “līdz ar ķermeņa treniņu, joga uzlabo arī tava prāta prasmi redzēt lietas no cita skatu punkta. Tā uzlabo kopējo  skatu uz problēmām, un tā ļauj tev reaģēt mierīgāk arī asās un nepatīkamās situācijās.

joga atbrīvo no stresa

Tā padara Tevi lokanāku/elastīgāku

Liela daļa no jogas treniņiem sevī iekļauj vienu vai vairāk muguras locīšanas vingrinājumus, kas ļauj atslābt daudziem muguras savienojumiem. Tādejādi uzlabojot kopējo ķermeņa lokanumu, veicinot labāku tenisa spēli un golfa atvēzienu, kas var būt ļoti noderīgi tieši šī sporta cienītājiem. Joga uzlabos arī tavu detoksikāciju un gremošanu. Jogi Kamerūns Alborizans, jogas guru un The One Plan autors stāsta: “Iedomājieties ķermeni kā trauku švammi, kas piepildīta ar netīru ūdeni. Maigas kustības un salocīšana šo švammi atbrīvos no netīrā, piesārņotā ūdens”.  Tas ir labs salīdzinājums, ja runājam par jogas iedarbību uz veselību.

Tā padara tavus muskuļus spēcīgākus un izturīgākus

Lai audzētu muskuļus un spēku, joga izmanto tavu ķermeņa svaru. Iedomājies, cik daudz reizes Tu veic spiešanu ar svariem no krūtīm, lai sasniegtu savu ķermeņa svaru, piemēram, 80-100 kg.  Joga atļauj Tev sasniegt tos pašus rezultātus, veicot pagarinātus atspiešanās, tupus, un kājas vingrinājumus. Rezultāti ir ļoti labi un izteikti katrai muskuļu grupai, kas paliek izteikti spēcīgāka pēc katras jogas nodarbības.

jogas pozas mājas treniņiem

Joga palīdz izvairīties no traumām

Lielākā daļa jogas nodarbību sākas ar atgādinājumu tavam ķermenim, ka tas ir jāciena un katrai no ķermeņa daļām tajā dienā ir savas vajadzības un limits. Novērtējot sevi un pakāpeniski uzlabojot savas jogas prasmes, samazināsies arī traumas iespējamība, kad jūs sportojat vai spēlējat kādu citu sporta spēli. Jāpiebilst arī tas, ka jogas lokanie un labi izstaipītie muskuļi pēc treniņiem atjaunosies un dziedināsies ātrāk.

Tev noteikti uzlabosies arī seksuālā dzīve

Viens veids kā uzlabot savu sniegumu guļamistabā, ir transformēt visas šīs jogas relaksācijas un elpošanas tehnikas labākā, ilgākā seksā. Jogi Kamerūns stāsta, ka šī spēcīgā, uztrenētā koncentrēšanas prasme ļaus tavam prātam fokusēties daudz labāk un pilnveidos tavu seksuālo enerģiju. “Joga jums palīdzēs uzlabot seksuālo izturību”, viņš stāsta, “un tā noteikti palīdzēs kļūt daudz jūtīgākam un atbildīgākam pret savu partneri”. 

joga un staipīšanās

Tā nomierina tavu prātu

Mūsdienu skarbajā pasaulē, arī vīriešu kārtas pārstāvjiem ir jāiemācas atslābt un nomierināties. Jogas nodarbības, iespējams,  ir vienīgais veids kā nobremzēt puišus un likt tiem pareizi elpot. Skots Rodvins, Radiance Joga dibinātājs, paskaidro, ka elpošanas vingrinājumi, kas saucās pranayama, tiek izkopti jau vairāk kā tūkstoš gadus. Tie ir domāti, lai nomierinātu un pieradinātu nebeidzamo domu straumi, kas plūst caur mūsu prātiem. Šie vingrinājumi palīdz uzlabot koncentrēšanās spējas arī tad, kad jūs strādājat, dažāda veida pozās un apstākļos un, protams, lielākoties liek izjust mieru visas dienas garumā. 

joga un veselība

Joga palīdz Tev vieglāk sasniegt mērķus

Liela daļa jogas skolotāju iesaka Tev uzstādīt savu nolūku konkrētajai nodarbībai vai arī kādai citai daļai tavas dzīves. Šī vienkāršā prasība tavā galvā varētu skanēt tā – “Es būšu izturīgāks un pacietīgāks visu šo stundu”. Šādai darbībai ir arī sekmīgs ilgtermiņa efekts. Mēs visi zinām, kā dabūt to, ko vēlamies, taču liela daļa no mums cīnās ar sevi, nezinot ko paši grib. Joga var palīdzēt šajā jautājumā un uzlabot tavu kopējo garīgo veselību, ne tikai fizisko spēku.

Kur trenēties jogu? Šeit, Tu vari apskatīt Rīgas sporta klubu sarakstu, un atrast kur notiek jogas nodarbības Rīgā.